Månedens Brillante - september

Fiolinisten Ane Emilie Vold Mickelsson er månedens Brillante for september. Hun begynte å spille fiolin etter å ha sett en kul lekefiolin på butikken som 7-åring. Nå lever hun av musikk, og inspireres av medmusikere og engasjerte publikummere.

Hei Ane Emilie,

Vi befinner oss i august og sommeren nærmer seg slutten. Ferien er også over for veldig mange. Hvordan ser august ut for deg?

Slutten av august går med til forberedelse til masterstudier og spillejobber i september. Litt stille før stormen, med planlegging og øving.

Kan du fortelle litt om hvordan du begynte å spille fiolin?

Det var alltid mye musikk hjemme i oppveksten, så det føltes naturlig å skulle spille et instrument. Jeg husker jeg så en lekefiolin på butikken som jeg synes var utrolig kul. I tillegg hadde jeg en eldre venn som spilte fiolin, og inspirerte nok instrumentvalget. Så da det ble plass i kulturskolen var det rett inn på fiolin!

Har du en favoritt-streng?

Jeg liker meg nok best i det mørke registeret, så det måtte blitt G eller D

Du har tidligere gjort oppdrag gjennom Brillante. Hvordan opplevde du det?

Veldig fint og profesjonelt. Følte at vi var godt ivaretatt hele prosessen.

Hva har vært din beste opplevelse som musiker?

Jeg tror det må være da jeg spilte Brahms 2. symfoni med Ungdomssymfonikerne. Det er noe eget med Brahms, og jeg føler vi kom ordentlig inn i musikken.

Hva er ditt beste minne som publikummer?

Det er mange gode minner, men jeg husker spesielt godt første gangen jeg hørte Tsjaikovskijs Serenade for strykere da jeg gikk på barneskolen. Jeg visste ikke at musikk kunne ha så mange følelser på en gang.

Hvem/hva inspirerer deg?

Medmusikere og engasjerte publikummere.

Har du noen favoritt band/artister?

Keith Jarret og Frida Ånnevik

10 kjappe

Solo eller kammermusikk? Kammermusikk!

Øve eller konsert? Øvelse med andre

Impro eller noter? Ja takk, begge deler

Ferie i Norge eller ferie i utlandet? Har flydd mye de siste årene, så det må bli i Norge.

Vår eller høst? Vår

Handle julegaver i september eller i desember? Desember

Fiolin eller bratsj? Fiolin

Kaffe eller te? Te

Hardingfele eller barokkfiolin? Vanskelig valg, men må velge barokkfiolin

Binge en tv-serie eller lese en god bok? Lese en god bok

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!