Månedens Brillante - Juni

Pianisten Olga Jørgensen er månedens Brillante i Juni. Hun har sin utdanning fra blant annet Norges Musikkhøyskole og Royal Academy of Music i London. Vi tok en pause fra solsengen og tok en prat med henne om alt fra ferieplaner til musikalske inspirasjoner.

Hei Olga,

Juni er begynnelsen på sommeren for mange. Lengter du tilbake til vinteren eller er du et barn av solen?

Jeg er nok et barn av solen. Jeg er utrolig glad i sommeren; det er lyst lenge, man kan være ute og nyte været, og jeg synes alle er i bedre humør når solen er her!

Har du sommerferie i år?

Jeg har ingen store ferieplaner i år, men har planlagt noen fjellturer med kjæresten min, blant annet skal vi gå noen toppturer i Sunnmørsalpene. Jeg synes det er utrolig digg å kunne koble av i den norske naturen.

Kan du fortelle litt om hvorfor du begynte med musikk og hvordan valget endte på pianoet?

Jeg begynte å spille piano da jeg var seks år gammel og det var egentlig mest for å ha en fritidsaktivitet etter skoletid. I en kort periode spilte jeg også kornett i korps, men da korpslua ikke passet på det litt for store hodet mitt forble jeg ved pianoet. Angrer ikke på det nå for å si det sånn!

Du har tidligere gjort oppdrag gjennom Brillante. Hvordan var det?

Jeg syns det var kjempekjekt å gjøre oppdrag gjennom Brillante; i løpet av hele prosessen følte jeg meg veldig godt ivaretatt som musiker. Det var også et viktig oppdrag for meg siden det var første gang etter at jeg fikk lappen at jeg skulle kjøre bil helt selv, så jeg var egentlig mest spent på om jeg kom til å finne fram.

Hva har vært din beste opplevelse som musiker?

Det har vært mange fine opplevelser, både store og små. Jeg kommer nok alltid til å huske da jeg spilte med Bergen Filharmoniske Orkester på De Unges Konsert i 2016. Da koste jeg meg veldig. I det siste har jeg hatt det veldig gøy med pianoduo-konsertene som jeg har hatt med duo-partneren min, Julie Ye. Vi har det veldig morsomt sammen, både på øvelser og på konsert, og det blir fort mange latterkramper, samtidig som jeg syns at vi presenterer et ordentlig bra produkt når vi opptrer sammen.

Hva er ditt beste minne som publikummer?

Dudamel som dirigerte Mahler 9 i Barbican da jeg studerte i London.

Hvem/hva inspirerer deg?

Jeg blir alltid inspirert av musikerne jeg spiller med. Noe av det jeg synes er best med musikk er nettopp opplevelsen man lager sammen med andre musikere på scenen, og så å kunne dele den med publikum så klart!

Har du noen favoritt band/artister?

Jeg synes det er vanskelig å velge favorittartister, jeg hører på så mye forskjellig av både klassisk, jazz og pop, men i det siste har jeg hørt på blant annet det nye albumet til Lise Davidsen (som er helt fantastisk), Melody Gardot og Coldplay.

10 kjappe

Solo eller band?\ Kammermusikk.

Øve eller konsert? Konsert, absolutt!

Impro eller noter? Noter, men skulle ønske jeg følte meg mer komfortabel med impro også.

Edvard Grieg eller Claude Debussy? Akkurat nå øver jeg på Griegs Vinjesanger så da sier jeg Grieg.

Ligge på stranden i 30+ eller nyte gleden av en ordentlig god air-conditioner? Ligge på stranden i 30+ (så lenge jeg kan ta meg en dukkert med jevne mellomrom)

Sommer i Norge eller sommer i Polen? Sommer i Norge, selv om Polen absolutt ikke er så verst det heller.

Ingrid Andsnes eller Liv Glaser ? Liv Glaser !

Is-te eller te? Kaffe.

Bade i sjøen eller bade i basseng? Bade i sjøen.

Innendørskonsert eller utendørskonsert? Innendørskonsert (det blir aldri helt den samme opplevelsen med el-piano og blafrende noteark i vinden)

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!