Filmmusikk på julebord!

Stine Mari Langstrand (sang) og Ida Løvli Hidle (akkordeon) fremførte "Memory" fra Cats i kveld.

Kanskje noe utradisjonelt å velge Memory som sang på julebord, men vakkert og stemningsfullt - det var det. I anledning at filmen Cats har premiere 1. juledag, ønsket United International Pictures (UIP) å høre Memory på julebordet til film-og kinobransjen.

De ønsket låten fremført av en sangerinne, og vi anbefalte å ha med et akkompagnementsinstrument. Det man vanligvis tenker på som akkompagnementsinstrument i klassisk musikk er piano, men det er langt i fra det eneste! Julebordet fant sted i et lokale der det ikke var piano tilgjengelig, og da er instrumenter som f.eks gitar eller akkordeon ideelt. Akkordeon er et nydelig instrument, som i Norge uten grunn brukes altfor lite i klassiske sammenhenger. Det har en klang som kan minne om orgel, men uten at det blir like tungt. Det passer godt sammen med alle melodiinstrumenter, og er også nydelig som solo. Bare hør her:

Akkompagnementsinstrumenter

Instrumenter som kan spille akkorder egner seg både som solo og som akkompagnementsintrumenter. Disse instrumentene er blant annet:

  • Akkordeon
  • Gitar
  • Orgel
  • Piano

Soloinstrumenter, som sang, fiolin, cello, klarinett, fløyte, trompet, obo, osv., låter ofte best sammen med et akkompagnementsinstrument, ev. sammen med flere soloinstrumenter.

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!