5 grunner til at du skal prioritere levende musikk på ditt arrangement

Vi innrømmer det gjerne. Levende musikk er en utgift. Med en utgift følger det med en vurdering: kan vi klare oss uten? Og svaret er ja. Det finnes billige, ja til og med gratis løsninger for musikk under arrangementer. Likevel er mer-verdien av levende musikk så stor, at det er vanskelig å måle i penger. Les hvorfor du skal prioritere levende musikk her:

1. Fellesskapsfølelse

Live-musikk er en flyktig opplevelse. Det er bare de som er tilstede når musikken spilles som vet akkurat hvordan det var, og det skaper en sterk fellesskapsfølelse for dem som har opplevd et utøvende kunstuttrykk sammen. Booker du musikere til arrangementer på arbeidsplassen, gjør du et viktig bidrag i å skape fellesskapsfølelse og tilhørighet mellom de ansatte.

2. Det er noe man husker

Vi ser det til og med hos demente; musikk gjør at man husker hendelser. Det er så mye som går oss hus forbi. Middager, taler, seminarer, foredrag. Hva skal til for at dine ansatte og kunder husker akkurat ditt arrangement? Levende musikk gir arrangementet en verdifull knagg. “-Det var der den strykekvartetten spilte O, helga natt.” “-Ja, stemmer, nå husker jeg det”.

3. Eksklusivitet

Levende musikk forsvinner når det er over, og verdien skapes i øyeblikket når musikeren fremfører verket sitt. I og med at levende musikk ikke er et primært behov, tenker tilskuerne at de som booker slike øyeblikk har mulighet til å kjøpe noe ekstra. Levende musikk har derfor et statussymbol som vi forbinder med velstand, overskudd og en trygg, stabil økonomi.

4. Goodwill

Utøvende kunst er en sårbar bransje som forsvinner dersom ikke folk velger å bruke det. Hva er et bryllup uten musikk? En begravelse? Hvordan skulle Norge kommet seg videre etter 22. juli uten musikk? Musikk taler på en annen måte enn ord; når ord ikke strekker til, gjør musikken det. Hyrer du inn musikere til dine arrangementer, bidrar du til at vi har dyktige profesjonelle musikere i Norge.

5. Glede

Når man både ser og hører musikeren fremføre, følger man bedre med enn når musikken spilles ut på høyttalere. Mange opplever sjelden at musikk produseres så nært, og det er veldig oppslukende. Når man både ser og hører musikken, glemmer man alt annet. Det vekker "nuet"-følelsen.

Usikker på hvilken musikk som passer til ditt arrangement?

Brillante står alltid klare for å hjelpe deg! Ta kontakt for et uforpliktende tilbud.

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!