Månedens Brillante - Oktober

Månedens Brillante for oktober er Espen Wensaas. Espen har sin musikkutdannelse i utøvende jazz-gitar fra Norges Musikkhøgskole og tar nå mastergrad i utøvende folkemusikk ved samme sted.

Espen har gjort flere oppdrag for Brillante, og lytterne slutter ikke å la se imponere! Vi har tatt en prat med den allsidige og folkekjære musikeren.

Hei Espen!

Kulden sniker seg innpå over hele landet. Hvor befinner du deg og hva tenker du om været i oktober så langt?

Jeg er et "varmedyr" og har virkelig nytet denne sommeren! Kulden derimot er jeg ikke like glad i, selv om jeg kommer fra Geilo som er kjent for lange vintre.

I oktober har jeg reist en god del i både inn- og utland, men har planer om å være mesteparten av november i Norge.

Du har gjort flere oppdrag for Brillante. Hvordan var det?

Jobbene jeg har gjort for Brillante har vært meget gode. Ordentlige og profesjonelle fra Brillante sin side og veldig lett for meg å gjøre min jobb. Oppdragsgiverne ga alltid veldig gode tilbakemeldinger og det har rett og slett vært en utelukkende positiv erfaring.

Hvordan og når begynte du spille gitar?

Først var det piano og kornett i en del år. Gitaren kom for fullt inn i bildet da jeg var 13 år. Det skjedde gjennom en venn av meg som hadde en far som var lokal trubadur og kunne spille litt gitar, men mest av alt spilte på sjarmen. Det der kan jeg også gjøre, tenkte jeg. Og vipps! Nå er jeg her med dette som levebrød.

Hvor har du tatt din musikkutdanning?

Jeg har en bachelor i utøvende jazz-gitar fra Norges Musikkhøgskole og tar nå en mastergrad i utøvende folkemusikk ved samme sted.

Hva har vært din beste opplevelse som gitarist?

Som musiker er de gode opplevelsene mange, men som gitarist... Kanskje da jeg spilte gitar med bandet mitt The Kuraybers sammen med Kringkastingsorkesteret i et fullsatt Oslo konserthus. De hadde arrangert våre låter og da spesielt én låt som jeg bidro med. Det var stort!

Hva har vært din beste opplevelse som publikummer?

Jeg er en person som ikke klarer å rangere opplevelsene så lett. Det har vært utallige gode konsertopplevelser. Den siste virkelige gode var på Steinar Ofsdal sin 70-års-konsert der mange profilerte musikere møttes for å lage en to timers fantastisk variert og god konsert.

Har du noen musikalske forbilder?

Jeg har mange musikere som jeg ser opp til, men de siste to årene har jeg funnet mest inspirasjon i musikk fra andre deler av verden, og da ikke i noen spesiell artist. Jeg har møtt på utrolig mange dyktige musikere opp igjennom, og alle har inspirert meg på en eller annen måte. Det ville vært rart å nevne bare noen navn.

**Har du noen favoritt band/artister? **

Veldig mange! Haha. Dette varierer, men akkurat nå hører jeg mye på et band fra Israel som heter Gulaza og et band fra Tyrkia som heter Taksim Trio.

Hva er det beste med å ta en utdanning innen ditt instrument?

Jeg har spilt veldig mange instrumenter de siste årene. Muligheten til å ta en utdannelse innen musikk er unik, siden man har tilgang på andre likesinnede musikere og får god veiledning til veien videre som selvstendig musiker gjennom ressursene en høyere utdanning tilbyr.

10 kjappe

Spille i band eller spille solo? Band

Vinter i Hallingdal eller vinter i hovedstaden? Vinter i Hallingdal

Med eller uten plekter? Med plekter

Musikkfestuka eller Oslo Kammermusikkfestival? Musikkfestuka

Spille med stryk eller spille med blås? Spille med stryk

Jazz eller folkemusikk? Folkemusikk

Halloween-feiring eller vanlig onsdag? Feire vanlig onsdag

Eric Clapton eller B.B. King? B.B. King

Noter eller impro? Impro

Øystein Sunde eller Terje Rypdal? Øystein Sunde

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!