Månedens Brillante - November

Månedens Brillante i november er trommisen Ole Martin Thorset! Han begynte å spille trommer for å få ut overskuddsenergi, og tok sin musikkutdannelse ved høgskolen i Staffeldtsgate. Vi har tatt en prat med han!

Hei hei Ole Martin!

Vi er i november; årets siste måned, før alt handler om nedtelling til julaften. Eller er du kanskje av dem som allerede har begynt å henge opp julepynten?

Pynting tar kona seg av, som regel litt for sent for hennes egen smak. Fortsatt for tidlig for min smak.

Når begynte du spille trommer og hvorfor falt valget på akkurat det instrumentet?

Jeg tror jeg var 8 år. Storebroren min gikk i korpset, så det skulle jeg også. Jeg ville egentlig spille trompet, men mamma mente at det var trommer som gjaldt. Da kunne jeg få ut litt av overskuddsenergien min. (Takk mamma)

Hvor tok du din musikkutdanning?

Høgskolen i Staffeldtsgate.

Hva har vært din beste opplevelse som trommis?

Vi spilte på Barentsbird, en festival i Murmansk med Casa Murilo. Det er noe av det absolutt morsomste jeg har vært med på.

Hva har vært din beste opplevelse som publikummer?

Mike Clark trio på Herr Nilsen tidligere i høst.

Har du et musikalsk forbilde?

Sting

**Har du noen favoritt band/artister uavhengig av egen sjanger? **

Det har vært og er mange. Nå om dagen vil jeg trekke frem et Sør-Afrikansk band, som heter "Beatenberg"

Hva er det beste med å ta en utdanning innen ditt instrument?

Det er sikkert som med andre instrumenter. Underveis i et utdanningsløp får man spilt utrolig mye, og det har så lenge jeg kan huske, vært det morsomste jeg vet. Det morsomste med å være trommeslager er at man får være med på trommejulebord vært år. ;-)

10 kjappe

Spille konsert eller jamme med gjengen? Konsert

Handle julegaver i november eller på lille julaften? Lille julaften

Impro eller innøvd? Ja takk, begge deler.

Sommer eller vinter? Vinter

Øve alene eller med band? Med band

Jazz eller rock? Ja takk, begge deler.

Dur eller mol? Moll

Neal Peart eller Mike Portnoy? Portnoy, om jeg må velge

Kjøtt eller kikkerter? Ja takk, begge deler

Spille på julebord eller på oktoberfest? Julebord

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!