Månedens Brillante - Juni

Siri Kristiansen Byrkjedal er fra Sandane i Sogn og Fjordane, og har siden ung alder sunget høyt og vakkert mellom fjordene. Nå har hun nettopp avholdt sin eksamenskonsert i København og i tiden fremover har hun mer enn nok å ta fatt i. Vi har tatt en prat med henne og fått høre om noen av disse tingene hun skal ta fatt i, hennes inspirasjoner, opplevelser og mye mer.

Hei Siri!

Endelig er vi kommet til juni. Sommeren er her, men er sommerferien kommet til deg?

Nei, ikkje heilt!

Forsommeren sluttet vel i mai, så det er mindre fulgekvitter. Tar du over stafettpinnen og fyller junidagene med sang?

Ja! Eg har nettopp hatt min eksamenskonsert i Købehavn og så har eg nokre konserter med forskjellige band i dei neste vekene.

Når oppdaget du ditt talent for sang?

eeee, er det noko en oppdagar sjølv? Eg oppdaga jo fort at eg var glad i å synge, opptre og å vere midtpunkt og så blei det no berre sånn.

Hva har vært din beste opplevelse som sanger?

Ah! Det er så mykje! Eg trur den sterkaste oppleivinga må vere då eg gjekk på vidaregåande og var i koret i Verdis Requiem med orkester. Heilt vanvittig fin musikk og altoppslukande og mektig å stå midt i det heile.

Hva har vært din beste opplevelse som publikummer?

Igjen trur eg vil nevne noko frå da eg var tenåring. Det er noko med oppleivingane eg hadde i den alderen som fremdeles er sinsjukt sterke og klare for meg. Eg høyrde "Kvartett til tidenes ende" på Gloppen Musikkfest då eg var 16-17 år. Det vare heilt uventa fantastisk.

Hvem er ditt største musikalske forbilde?

Det klarer eg faktisk ikkje svare på! Eg har masse inspirerande mennesker rundt meg i livet mitt, både musikarar og andre. Mine største forbilder er blant venner, familie og kollegaer.

Har du noen favoritt band/artister?

Det går sjukt i perioder! No for tida er Paul Simon, Kate Bush og Laurie Anderson mine favorittar.

Hva er det beste med å ta en utdanning innen sang?

Alle menneska ein møter og alt ein lærer som ikkje nødvendigvis handler om å synge!

10 kjappe

Sandstrender eller steinstrender?

Stein, blir så mykje sand overalt viss ikkje

Syden i Oslo eller Syden i Syden?

Syden i Oslo

Dur eller moll?

Dur

Solist eller kor?

Solist!

Fotball VM eller ikke Fotball VM?

Fotball VM!

Sola eller skyggen?

Skyggen, blir solbrent uansett.

Turné eller ferie?

Turné

Nina Simone eller Mariah Carey?

Ah! Spørst!

Tenor eller bass?

Begge dele, helst et mannskor

Øve, øve, øve eller nyte sola innimellom?

Sjølvsagt nyte sola

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!