Månedens Brillante - Juli

Alejandro Gispert Navarro er utdannet bassist og har blant annet studert Live Electronics ved NMH og pedagogikk ved Barratt-Due musikkinstitutt. Han spiller også i bandet The Cuban Spectrum Project.

Vi tok en prat med Alejandro i den rekordvarme juli sommeren i Oslo og pratet om inspirasjoner, kontrabassen, utdanning, sport og mye mer.

Juli er den travleste sommermåneden, har det blitt noe sommerferie på deg?

Ikke sommerferie på meg. I juli har jeg sluppet en ny singel med mitt band , og det er mye med planlegging av innspillinger og i tillegg konserter med flere band her i landet og i utlandet.

Har du fulgt med på fotball VM i år?

Ja, men ikke for mye. Gikk bare til kontraskaret noen ganger for å støtte den brasilianske gjengen, og til slutt selv om vi tapte ble det samba rytmer uansett, og vi festet gjennom hele Karl Johan.

Hvorfor begynte du med bass, og hva kom først (kontrabassen eller el. Bassen)?

Det var klassisk gitar som kom først og så elektrisk bass. Jeg begynte med kontrabass ett år etter det.

Hva har vært din beste opplevelse som bassist?

Det er hver konsert med "The Cuban Spectrum Project", bandet som jeg startet. Å spille med så gode musikere gjør meg veldig glad hver eneste gang.

Hva har vært din beste opplevelse som publikummer?

Det var på konsert med Dave Holland ved Nasjonal jazzscene i Oslo. Etter en fantastisk konsert gikk jeg for å hilse på han og det endte med at vi tok en pils. Jeg lyttet til hans råd og ble enda mer imponert når jeg så for en utrolig hyggelig person han er.

Hvem er ditt største musikalske forbilde?

Det er den cubanske bassisten Alain Perez som har gjort så mye bra for å redde tradisjonen i cubansk musikkultur.

Har du noen favoritt band/artister?

Ja, mange! Gonzalo Rubalcava, Chucho Valdes, Irakere, Habana de Primera, Cesar pedroso (Pupy y los que son son), Alfredo Rodriguez, Harold Lopez Nussa, Rolando Luna, Alejandro Vargas, Rember Duharte, Orlando Sanchez (Cubajazz), Orlando Valle, Alain Perez, Cesar Lopez, Yasek Manzano, Eliel Lazo, Pedrito Martinez, Roberto Carcasses (Interactivo), Ibrahim Ferrer, Arild Andersen, Pitsj, Jan Johansson, Yellowjackets, Winton Marsalis, Chris Botti, Victor wooten, Marcus Miller, Sting, Revelaçao, Marisa Monte, Caetano Veloso, Lara Fabian, Paco de Lucia, Estrella Morente, Mercedes Sosa, Michelle Legrand og mange flere.

Hva er det beste med å ta en utdanning innen ditt instrument?

Vel, jeg studerte ved Nasjonal kunstskole og på Superior Institute of Arts i Havanna, og så på Norges musikkhøgskole og Barratt due Musikkinstitutt. Etter så mange år tror jeg det beste med det er at man lærer å se ting fra forskjellige vinkler, å være allsidig.

10 kjappe

Gå på festival eller spille på festival?

Begge er bra!

Spille på en strand i Cuba eller på operataket i Oslo?

Begge er bra! Jeg elsker å jamme hvor enn det skulle være, enten det er på stranda på Cuba eller på operataket.

Solo eller band?

Band uten tvil.

Kontrabass eller El bass?

Det som er nødvending i øyeblikket. Jeg tok utdanning som double instrumentist, det var flere år med studier på hvert instrument. Så jeg bruker det instrumentet som passer best til musikken.

Tour de France eller ikke Tour de France?

Har ikke peiling.

Jazz eller rock?

Jeg går for en Kombinasjon!

Turné eller ferie?

Jeg er oppvokst med den mentalitet at jeg ikke trenger noe ferie; min jobb er min fornøyelse. Så det blir turné.

Marcus Miller eller Les Claypool?

Jeg liker begge veldig mye. Men jeg hørte mye på Marcus Miller da jeg vokste opp, så jeg føler notene hans i brystet mer.

Noter eller impro?

Begge er svært viktig.

Øve alene eller jamme med venner?

Jeg trenger begge for min læringsprosess

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!