Månedens Brillante - Mai

Reidar fra Nesbyen er en utsøkt saksfonist med utdaning fra Univeritet i Stavanger. Han tok et par minutter mellom øving og pratet litt med oss.

Hallo Reidar! Du er månedens Brillante i mai. Er mai din favorittmåned, eller har du en annen favoritt?

For en ære! Mai ble vel akkurat min nye favorittmåned.

Hva var det som fikk en ung Reidar til å plukke opp saksonfonen?

Min mor mente at det ikke var trommelærer i korpset hos oss, så da ble det saxofon. Tror det hadde noe med at det var sax på diverse tvserie-introer eller noe..

Hvilke saksofonister eller musikere inspirerer deg mest?

Akkurat nå må jeg si at det er mine kolleger og medmusikanter som inspirerer meg mest. Det er så mange flinke folk som får ting til å skje - arrangerer konserter, reiser på turné, gir ut plater.. Jeg får lyst til å gjøre nye ting selv også. Og det er jo bra!

Hva fikk deg til å ta en utdannelse i instrumentet ditt og er det noe du kunne anbefalt andre?

Det er nok en del tilfeldigheter som gjør at jeg tok musikkutdannelse. En ting leder til en annen osv. Syns nå alt i alt at ting har blitt ganske fint på veien. Og det er vel nettopp derfor jeg ville anbefalt noen å gjøre det samme. Man vet ikke hvor man ender opp og det er for såvidt en risk å ta, men det vil det jo nesten være uansett. Man kan få det veldig fint! Kjør på!

Hva har vært din største opplevelse som musiker?

Hvis snakker av nyere dato må jeg nok nevne fjorårets VG-listashow på Rådhusplassen hvor jeg var i blåserekka til Marcus & Martinus, rett og slett fordi det var 70.000-ish publikummere! Da flammekasterne plutselig spruta og man hadde solbriller på nesa var det umulig å ikke føle seg litt kul. Ellers bør det nevnes at jeg gjennom studietiden i Stavanger fikk oppleve veldig mye stort med Bjergsted Jazzensemble.

Hva har vært din største opplevelse som publikumer?

Det er et vanskelig spørsmål altså. Det første jeg tenker på er da jeg for noen år siden var i Stavanger og Steinar Raknes spilte «Tangos, ballads & more». Det var en standard og kjip vestlandshøstdag og det var helt perfekt med en ekstremt varm og hyggelig konsert. Og hyggelige musikere ikke minst!

Hvilken type musikk hører du mest på?

Jeg skal på Bruno Mars-konsert denne uka så det går litt i det altså. Han har den mest cheezy frasen ever: «Ooh I love that dress, but you won't need it anymore.» Jeg liker det! Ellers har kompisen min nettopp sluppet en veldig hyggelig plate: «Trond Kallevåg Hansen Trio - Se Meg En Annen Dag». Verdt å sjekke ut!

10 kjappe

Coltrane eller Parker?

Helt klart Parker!

Sax på stranden eller sax i øvingslokale?

Sand og sax hører ikke sammen.

Jazz eller bossanova?

Er det et valg? La oss bare si jazz da. Så favner vi litt flere av undersjangerne.

Stryk eller blås?

Mitt første instrument var fiolin, men jeg må nok si blås altså.

Noter eller impro?

Noter. Ingenting er som en sykt bra låt.

Epic sax guy fra Eurovision eller Lothepus?

Fra et musikalsk perspektiv? Har ikke hørt Lothe, så da må det bli Epic Sax Guy. Hørte han på radio i forbindelse med MGP i år og han kunne jo faktisk spille det lille riffet. Nice!

Et iskaldt glass melk eller en varm kopp kakao?

Melk. Masse.

Sommerferie eller juleferie?

Sommer. Klar for det nå.

Hundeperson eller katteperson?

Hund! Min heter Baltazar og synger med når det øves her hjemme.

Rockekonsert eller operaen?

Alt til sin tid, men førstevalget hadde nok på en vanlig dag blitt rock.

Bryllup? Jubileum? Konsert på arbeidsplassen eller i privat selskap? Brillante har profesjonelle musikere til enhver anledning!